۰۲:۱۷:۳۳ | جمعه, ۲۳ آذر ۱۴۰۳

Hearing Center Moj Hearing Aid
;
علائم و درمان قطعی بیماری منیر

علائم و درمان قطعی بیماری منیر

  • ادمین
  • ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
  •  2246 بازدید


علائم و نشانه های بیماری منیر و راههای تشخیص بیماری منیر

بیماری منیر چیست؟

 بیماری منیر به نام پزشک فرانسوی که این بیماری را کشف کرد نامگذاری شده است،این بیماری شنوایی و تعادل را تحت تأثیر قرار می دهد که در گوش داخلی باهم ارتباط نزدیکی دارند. اگرچه بیماری منیر می‌تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد، اما افراد 40 تا 50 ساله بیشتر احتمال دارد که این بیماری را تجربه کنند و به آن مبتلا بشوند.


 این بیماری مزمن در نظر گرفته می شود و هیچ درمانی وجود ندارد، اما استراتژی های درمانی مختلفی وجود دارد که تأثیر آن را بر زندگی شما به حداقل می رساند و علائم را تسکین می دهد.

 نه اینکه کاملا بهبود پیدا کند ولی تا حدودی کمتر میشود.

علت یا محرک های بالقوه منیر

 اگرچه هیچ علت دقیق شناخته شده ای برای منییر وجود ندارد، اما به احتمال زیاد با افزایش فشار در گوش داخلی، که پر از مایعی به نام اندولنف است، ارتباط دارد و عامل اصلیش است. نام دیگر منیر هیدروپس اندولنفاتیک اولیه ایدیوپاتیک است که در اصل به معنای مایع غیر طبیعی در گوش داخلی است.


علل یا محرک های بالقوه بیماری منیر عبارتند از:

     آسیب سر یا سابقه ضربه مغزی

    عفونت گوش داخلی یا میانی

     آلرژی

     مصرف الکل

    فشار

    عوارض جانبی برخی داروها

     سیگار کشیدن

    استرس یا اضطراب

     خستگی

    سابقه خانوادگی این بیماری

    عفونت تنفسی

    بیماری ویروسی اخیر

     پاسخ ایمنی غیر طبیعی

    میگرن


از جمله مواردی هستند که باعث میشوند که به این بیماری مبتلا شوید.

کاهش شنوایی

  بیماری منیر می تواند باعث کاهش شنوایی شود، از جمله کم شنوایی با فرکانس متوسط ​​و پایین، به این معنی که شنیدن صداهای با تناسب پایین ممکن است سخت تر باشد.

 (برای مثال صدای مردان در مقایسه با صدای زنان، یا صدای باس در موسیقی)

به این صورت است که شما به راحتی نمی‌توانید این صدا ها را بشنوید و کاملا اذیت میشوید.

همچنین ممکن است فرد نسبت به صداهای با صدای بلندتر حساس باشد و صدا های بلند باعث اذیت شدن و ناراحتی فرد مبتلا شود.

با این حال، بیماری منیر غیرقابل پیش بینی است و کاهش شنوایی ممکن است فرکانس های پایین را تحت تاثیر قرار ندهد، اما در عوض فرکانس های بالا را تحت تاثیر قرار دهد. اغلب کم شنوایی می آید و می رود و تشخیص آن را سخت تر می کند.

 برخی از افراد به تدریج دچار کاهش شنوایی جدی تری می شوند که ممکن است فقط در یک گوش یا هر دو گوش باشد. کم شنوایی می تواند از خفیف تا عمیق متغیر باشد. خرید سمعک به طور کلی می تواند کمک کند، زیرا نوع کم شنوایی منشأ حسی عصبی دارد.

 هنگامی که کم شنوایی شدید است، ممکن است سمعک CROS یا کاشت حلزون توصیه شود.که این امر به شما درکم شنوایی بسیار کمک خواهد کرد.


مراحل بیماری منیر و تشخیص بیماری منیر

 معمولاً بیماری منیر افراد را در مراحل مختلف تحت تأثیر قرار می دهد و علائم در طول زمان ایجاد می شود.

مرحله اولیه: در طول این مدت، فرد دوره‌های ناگهانی و اغلب غیرآبی سرگیجه را تجربه می‌کند که از ۲۰ دقیقه تا یک روز کامل طول می‌کشد و بسیار اذیت کننده است.

 گوش فرد ممکن است احساس بسته شدن یا پر شدن داشته باشد و ممکن است کمی از دست دادن شنوایی داشته باشد که معمولاً پس از محو شدن قسمت از بین می رود ممکن است احساس بکنید که گوش شما کیپ شده باشد.

همچنین احساس اثرات وزوز گوش معمول است.


 مرحله میانی: علائم سرگیجه در این مرحله شدت کمتری پیدا می‌کند، در حالی که شدت کم شنوایی و وزوز گوش افزایش می‌یابد.

 بسیاری از افراد نیز بهبودی طولانی مدت را تجربه خواهند کرد (بیماری از بین می رود) که می تواند چندین ماه طول بکشد.


مرحله آخر: در مراحل پایانی بیماری منیر، بیماران به دفعات دچار سرگیجه نمی شوند و برخی از افراد برای همیشه از آن رهایی می یابند.

با این حال، وزوز گوش و کاهش شنوایی احتمالاً به تدریج بدتر می‌شوند و افراد احتمالاً تعادل ناپایدار را به طور منظم تجربه خواهند کرد.

به عنوان مثال، اکثر افراد در این مرحله در شرایط نور تاریک احساس ناپایداری می کنند.باید خیلی مراقب این بیماری باشید زیرا این بیماری هم از نظر جسمی هم از نظر روحی ما را تخریب خواهد کرد.

تشخیص طولانی و با تاخیر منییر

 برای بسیاری از بیماران یکی از جنبه های ناامید کننده این بیماری باشد، ممکن است تاخیر در تشخیص رسمی باشد.


 نویسندگان دستورالعمل های عمل بالینی که در شماره آوریل منتشر شده است، می نویسند:

«این مهم است که اذعان کنیم که تشخیص کامل و دقیق ممکن است ماه ها طول بکشد. نویسندگان راهنما خاطرنشان می کنند که به این دلیل است که پزشکان باید سایر بیماری هایی که علائم مشابه ایجاد  کاهش شنوایی ناگهانی)، اتواسکلروز، نوروم های صوتی، شکستگی استخوان تمپورال، اتوسیفلیس، نوریت دهلیزی، میگرن دهلیزی و لابیرنتیت حاد.

این بیماری ها به طور کلی به درمان های مختلف پاسخ می دهند.و تشخیص این بیماری ها مقدار طولانی است.

تاثیر عاطفی همراه با علائم رایج

 بیماری منیر، ممکن است نه تنها به شما آسیب جسمی بزند بلکه ممکن است که از نظر روحی هم شکل را تحت تاثیر قرار دهد. از آنجایی که این بیماری بر شنوایی تأثیر می گذارد، ممکن است برای گفتگو با دیگران یا در محل کار دچار ترس و از دست دادن اعتماد به نفس شوید که می تواند به افسردگی یا اضطراب کمک کند و باعث افسردگی شود.

علاوه بر این، علائم معمولاً از جایی ظاهر می‌شوند، بنابراین کسانی که با منیر زندگی می‌کنند می‌توانند در حالت اضطراب دائمی باشند و مطمئن نباشند که یک قسمت چه زمانی رخ می‌دهد.

خبر خوب: راه هایی برای مقابله با ترس از زندگی با منیر و وزوز گوش وجود دارد.

که در ادامه به آنها میپردازیم

راه حل‌ها و راهکارهای تسکین منییر

انواع داروهای خانگی ممکن است به کنترل منیر کمک کند و باعث کمتر شدن این بیماری بشود، اگرچه هیچ یک از آنها به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است تا مشخص شود که آیا موثر هستند یا خیر.

ولی برای بهبودی منیر بسیار توصیه می شوند.


توصیه های رژیم غذایی منیر

 تغییرات رژیم غذایی ممکن است باعث کاهش میزان مایع در گوش داخلی شود که می تواند علائم بیماری را تضعیف کند و باعث بشود که شما تا حدی این بیماری را کاهش دهید. محققانی که به این موضوع نگاه کردند به این نتیجه رسیدند که هیچ آزمایش بالینی خوبی در مورد رژیم غذایی و بیماری منیر وجود ندارد. خبر خوب؟

 این تغییرات ارزش امتحان کردن را دارند زیرا مضر نیستند و ممکن است سلامت کلی شما را بهبود بخشند:

مصرف نمک را کاهش دهید:

نمک به بدن در حفظ آب کمک می کند، بنابراین مصرف نوشیدنی ها و غذاهای غنی از سدیم را کاهش دهید.

کمتر کافئین بنوشید:
نوشیدنی های کافئین دار می توانند علائمی مانند وزوز گوش را بدتر کنند، بنابراین بهتر است میزان این محرک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.


تغییرات سبک زندگی

ترک سیگار: بسیاری از افرادی که از بیماری منیر رنج می برند و به طور منظم سیگار می کشند، پس از ترک علائم ضعیف شده را گزارش می کنند.پس میتوان گفت که این کار باعث بهبودی این بیماری می‌شود تا حدودی

مدیریت استرس را تمرین کنید: استرس و اضطراب هر دو با بیماری منیر مرتبط هستند، اما هر دو می توانند علت و علامت این بیماری باشند. یادگیری نحوه مدیریت و شناسایی عوامل استرس زا می تواند تسکین دهنده باشد.

همچنین ممکن است استفاده از تکنیک های آرام سازی یا مدیتیشن مفید باشد.

پس حتما این راه ها را برای تکسین و بهبود منیر انجام دهید.

 

درمان های پزشکی برای منیر

 متأسفانه بسیاری از درمان های منیر به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته اند و اطلاعات زیادی در دست نیست. همکاری کاکرین، که تحقیقات پزشکی را ارزیابی می‌کند، دریافت که تنها دو درمان دارای شواهد کارآزمایی بالینی برای حمایت از استفاده از آنها هستند.


 آنها: تزریق جنتامایسین به گوش داخلی، یک آنتی بیوتیک، برای کمک به سرگیجه.

این به عنوان "ابلیشن شیمیایی" شناخته می شود. محققان کاکرین گفتند که یک مطالعه نشان داد که این روش کار می کند، اما خطر کاهش شنوایی را افزایش می دهد.

 تزریق استروئید به گوش داخلی برای مبارزه با التهاب. یک مطالعه نشان داد که این ممکن است موثر باشد ولی از بابتی دیگر این کار بسیار خطرناک است.


محققان به این نتیجه رسیدند که با این حال، برای هر دو تزریق، مطالعات بیشتری لازم است تا بدانیم چقدر موثر هستند.

سایر گزینه های درمانی که کمتر به طور خاص برای منیر مورد مطالعه قرار گرفته اند عبارتند از:

داروهایی که سرگیجه را درمان می کنند، مانند

 آنتی هیستامین ها،

بنزودیازپین ها و آنتی کولینرژیک ها دیورتیک ها که داروهایی هستند که احتباس مایعات را درمان می کنند. جراحی برای کاهش فشار و مایع در گوش داخلی گزینه‌های درمانی پیشنهادی منیر زیادی وجود دارد، اما شواهدی برای استفاده از آنها وجود ندارد. این لزوما به این معنی نیست که آنها کار نمی کنند، آنها فقط مطالعه نشده اند.

 این درمان ها شامل CBD، درمان واقعیت مجازی، درمان فشار مثبت، طب سوزنی و سایر درمان های جایگزین است.بسیار موثر هستند و باید ازاین روش ها استفاده نمایید.

 

سخن پایانی:

اگر شما هم این نشانه هارا دارید حتما به پزشک جهت تست شنوایی سنجی مراجعه کنید،

میتوانید با مصرف کمتر نمک و مصرف نکردن کافئین به سلامتی خود بهبود ببخشید.

همچنین سعی کنید راه های نحوه مدیریت و شناسایی عوامل استرس زا را یاد بگیرید زیرا میتواند بسیار به شما عزیزان کمک کند.

همچنین ممکن است استفاده از تکنیک های آرام سازی یا مدیتیشن مفید باشد.

پس حتما این راه ها را برای بهتر و تسکین دادن به این بیماری  را انجام دهید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در واتساپ با کارشناسان ما در کلینیک موج تماس بگیرد.

  مشاوره رایگان واتساپ: 09191762203