۲۰:۴۴:۰۱ | پنجشنبه, ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

Hearing Center Moj Hearing Aid
;
کم شنوایی ناگهانی بزرگسالان

کم شنوایی ناگهانی بزرگسالان

  • ادمین
  • ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
  •  2409 بازدید

کم شنوایی (کری ناگهانی)

اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به طور ناگهانی دچار کم شنوایی شده اید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. در حالی که اغلب به عنوان غیر جدی کم اهمیت جلوه داده می شود، هر کم شنوایی جدید یا ناگهانی باید توسط شما و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی جدی گرفته شود. چرا؟ هر چه زودتر یک آزمایش شنوایی شناسی کامل انجام دهید، شانس شما برای بهبودی کامل بیشتر است.

کم شنوایی ناگهانی معمولا فقط یک گوش را درگیر می کند و برای کسانی که بهبود نمی یابند، ناشنوایی یک طرفه دائمی می تواند نتیجه آن باشد. این نوع کم شنوایی که به عنوان کم شنوایی یک طرفه نیز شناخته می شود، مشکلات منحصر به فردی مانند ناتوانی در دانستن صداها از کجا می آید و چیزی به نام اثر "سایه سر" شناخته می شود. در برخی موارد، فرد هنوز مقداری توانایی شنوایی باقی می‌ماند که می‌توان آن را با سمعک تقویت کرد.

 

کم شنوایی ناگهانی چیست؟

کم شنوایی با شروع ناگهانی که به عنوان کم شنوایی حسی عصبی ناگهانی یا SSNHL نیز شناخته می شود، یکباره یا در طی چند روز رخ می دهد. از هر 5000 بزرگسال، سالانه یک نفر کم شنوایی با شروع ناگهانی را تجربه می کند، اگرچه این تعداد به دلیل تعداد موارد گزارش نشده و تشخیص داده نشده می تواند بسیار بیشتر باشد.

مردان و زنان به طور مساوی تحت تأثیر قرار می گیرند و میانگین سنی برای اولین بار معمولاً اواسط 40 سالگی تا اواسط 50 سالگی است.

برای اکثر مردم، فرض فوری این است که از آلرژی، انسداد جرم گوش یا عفونت سینوسی رنج می برند، بنابراین ممکن است تصمیم بگیرند که به دنبال درمان نباشند – اما درمان فوری حیاتی است.

 

من ناگهان از یک گوش خوب نمی شنوم. باید چکار کنم؟

کم شنوایی با شروع ناگهانی یک اورژانس پزشکی در نظر گرفته می شود و درمان سریع ممکن است فقط شنوایی شما را نجات دهد.

 

علائم کاهش شنوایی ناگهانی

برخی از افراد وقتی اول صبح از خواب بیدار می شوند و متوجه می شوند شنوایی شان متفاوت است، متوجه کاهش شنوایی ناگهانی می شوند. برخی دیگر تا زمانی که گوشی را نزدیک گوش آسیب دیده نگیرند یا سعی کنند به هدفون گوش دهند متوجه تفاوت نمی شوند. در برخی موارد قبل از SSNHL یک "پاپ" بسیار قابل توجه وجود دارد که می تواند کاملاً هشدار دهنده باشد.

پس از آن، برخی از بیماران احساس پری در گوش آسیب دیده یا احساس عجیبی در آن طرف سر را گزارش می دهند که احتمالاً با صدای زنگ ناگهانی در گوش (وزوز گوش) و سرگیجه همراه است. گاهی اوقات به این حالت "پری شنیداری" می گویند.

علت کم شنوایی ناگهانی اغلب ناشناخته است

 

SSNHL با سایر انواع کم شنوایی از چند جهت مهم متفاوت است. جدای از شروع سریع، اغلب ایدیوپاتیک است، به این معنی که علت آن معمولا ناشناخته است. علت را می توان تنها در 10 تا 15 درصد موارد تشخیص داده شده شناسایی کرد.

 

علت کم شنوایی ناگهانی

    عفونت باکتریایی

    عفونت ویروسی

    اختلالات گوش داخلی، به ویژه بیماری منیر

    میگرن

    تومورها (به عنوان مثال نوروم آکوستیک)

    برخی از داروها می توانند به عنوان یک عارضه جانبی باعث کاهش شنوایی شوند که به عنوان داروهای اتوتوکسیک شناخته می شوند، به خصوص اگر در دوزهای بالا مصرف شوند.

    بیماری ها یا اختلالات عصبی (مانند مولتیپل اسکلروزیس)

    آسیب یا ضربه به سر

    بیماری های خود ایمنی (مانند آرتریت روماتوئید)

    مشکلات گردش خون (مانند واسکولیت)

پیر گوشی یا کم شنوایی ناشی از سن

مصرف داروهایی که یکی از عوارض جانبی آنها  بروز کم شنوایی است

ضربه یا آسیب به سر

در معرض طولانی مدت اصوات بلند

عوامل ژنتیکی

ضربه صوتی مانند ترقه، آرپیجی، غواصی و .....

بیماری هایی مانند اوریون، منیر، اتواسکلروز و بیماری های خود ایمنی

 

درمان کم شنوایی ناگهانی در بزرگسالان

ناشنوایی ناگهانی چگونه درمان می شود؟

رایج ترین درمان برای ناشنوایی ناگهانی، به ویژه زمانی که علت ناشناخته باشد، کورتیکواستروئیدها است. استروئیدها می توانند بسیاری از اختلالات را درمان کنند و معمولاً با کاهش التهاب، کاهش تورم و کمک به بدن در مبارزه با بیماری کار می کنند. قبلاً استروئیدها به شکل قرص داده می شد. در سال 2011، یک کارآزمایی بالینی با پشتیبانی NIDCD نشان داد که تزریق داخل تمپانیک (از طریق پرده گوش) استروئیدها به اندازه استروئیدهای خوراکی مؤثر است. پس از این مطالعه، پزشکان شروع به تجویز تزریق مستقیم داخل تمپانیک استروئیدها به گوش میانی کردند. سپس دارو وارد گوش داخلی می شود. این تزریق ها را می توان در مطب بسیاری از متخصصان گوش و حلق و بینی انجام داد و برای افرادی که نمی توانند استروئیدهای خوراکی مصرف کنند یا می خواهند از عوارض جانبی آنها جلوگیری کنند، گزینه خوبی است.

استروئیدها باید در اسرع وقت برای بهترین اثر استفاده شوند و حتی ممکن است قبل از بازگشت همه نتایج آزمایش توصیه شوند. درمانی که بیش از دو تا چهار هفته به تعویق بیفتد، کمتر احتمال دارد کم شنوایی دائمی را معکوس یا کاهش دهد.

اگر پزشک علت اصلی SSHL شما را کشف کند، ممکن است به درمان‌های اضافی نیاز باشد. به عنوان مثال، اگر SSHL ناشی از عفونت باشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند. اگر داروهایی مصرف کردید که برای گوش سمی بودند، ممکن است به شما توصیه شود که به داروی دیگری بروید. اگر یک بیماری خود ایمنی باعث حمله سیستم ایمنی به گوش داخلی شود، پزشک ممکن است داروهایی را تجویز کند که سیستم ایمنی را سرکوب می کند.

اگر کم شنوایی شما شدید است، به درمان پاسخ نمی دهد، و/یا در هر دو گوش اتفاق می افتد، پزشک ممکن است خرید سمعک (برای تقویت صدا) یا حتی کاشت حلزون (برای تحریک مستقیم اتصالات شنوایی در گوش) را توصیه کند.

 

آیا یک ویروس باعث کاهش شنوایی شده است؟

محققان فکر می کنند در موارد کاهش شنوایی ناگهانی که نمی توان علت واضحی را شناسایی کرد، ممکن است یک عفونت ویروسی خفیف مقصر باشد. این به این دلیل است که افراد معمولاً در روزها و هفته‌ها قبل از از دست دادن شنوایی، سرماخوردگی یا عفونت گوش را گزارش می‌کنند.

 

چگونه این کار را انجام می دهد؟ خود ویروس – یا التهاب ناشی از آن – به نوعی به سلول‌های مویی ظریف گوش داخلی و/یا منبع خون آسیب می‌رساند. هر تعدادی از ویروس ها ممکن است مسئول باشند، از جمله برخی از آنها که ممکن است علائم زیادی ایجاد نکنند، به این معنی که فرد تا زمانی که دچار کم شنوایی نشود، از بیماری خود بی خبر است.

 

COVID-19 و کاهش شنوایی ناگهانی

با توجه به اینکه تصور می‌شود عفونت‌های ویروسی یکی از شایع‌ترین علل کم‌شنوایی ناگهانی است، آیا این موضوع در مورد COVID-19، ویروس کرونای جدید که باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر شد، صادق است؟

به نظر می رسد که در موارد نادر، بله، می تواند منجر به کاهش شنوایی شود. با این حال، درک محققان از این رابطه جدید است.

سایر ویروس ها

تعداد کمی از ویروس ها، که برخی از آنها تهدید کننده زندگی هستند، می توانند باعث کاهش شنوایی، تدریجی یا ناگهانی شوند. بسیاری از آنها با واکسن قابل پیشگیری هستند، مانند سرخک، اوریون و سرخجه و آبله مرغان (واریسلا). از آنجایی که این موارد اغلب علائم شدید گسترده ای ایجاد می کنند، این موارد زودتر تشخیص و درمان می شوند.

 

آزمایش کاهش شنوایی ناگهانی

اگر مشکوک هستید که ممکن است SSNHL داشته باشید، اولین قدم این است که با یک متخصص مراقبت های بهداشتی شنوایی قرار ملاقات بگذارید. او ممکن است یک آزمایش شنوایی به نام ادیومتری تون خالص برای اندازه گیری کم شنوایی انجام دهد.

این آزمایش همچنین می تواند محدوده کاهش شنوایی را بر حسب دسی بل تعیین کند. SSNHL در صورت کاهش شنوایی حداقل 30 دسی بل در حداقل سه فرکانس متصل تشخیص داده می شود. پس از تشخیص، او ممکن است آزمایش های بیشتری را در تلاش برای تعیین علت زمینه ای درخواست کند. آزمایش‌های خون، ام‌آر‌آی و تست‌های تعادل تنها چند نمونه هستند که می‌توانند به کاهش شنوایی شما کمک کنند.

 

اگر هیچ یک از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی شما تمایلی به بررسی کامل کم شنوایی ناگهانی شما ندارند، نظر دوم را جویا شوید. همانطور که شنوایی شناس دنیس کولوچی بیان کرد، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید "درک کنند که کم شنوایی ناگهانی یک اورژانس پزشکی است. بدون اقدام فوری، احتمالاً سود کمتر و بار بیشتری برای بیماران، خانواده آنها و سیستم مراقبت های بهداشتی وجود خواهد داشت."

درمان کم شنوایی ناگهانی: آیا می توانید شنوایی خود را بازیابی کنید؟

اگرچه درمان‌های کاهش شنوایی ناگهانی هنوز نسبتاً محدود هستند، اما مهم هستند: 85٪ از کسانی که مراقبت‌های پزشکی فوری دریافت می‌کنند، بخشی یا تمام شنوایی خود را به دست می‌آورند. این بیشتر خبر خوبی برای افرادی است که امیدوارند شنوایی خود را از یک گوش به دست آورند.

داروهایی که برای درمان کم شنوایی ناگهانی استفاده می شود، استروئیدها هستند که التهاب را سرکوب می کنند. به طور خاص، کورتیکواستروئیدها رایج ترین درمان برای SSNHL هستند. آنها با کمک به بدن در مبارزه با بیماری، کاهش تورم و کاهش التهاب عمل می کنند. استروئیدها معمولاً به شکل قرص تجویز می شوند و می توانند از طریق تزریق در پشت پرده گوش نیز تجویز شوند.

    با درمان سریع، شانس خوبی برای بازیابی بخشی یا تمام شنوایی از دست رفته خود دارید.

 

استروئید درمانی برای SSNHL

این درمان از طریق تزریق، به نام درمان کورتیکواستروئید داخل تیمپانیک، برای کسانی که قادر به مصرف استروئیدهای خوراکی نیستند توصیه می شود. هر دو روش درمانی به یک اندازه موثر هستند، اگرچه تزریق ها تا حدودی ناراحت کننده هستند. درمان‌های اضافی ممکن است برای درمان علت زمینه‌ای لازم باشد، به عنوان مثال، مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت.

 

سخن پایانی:

حدود 50 درصد از افرادی که SSNHL را تجربه می کنند، به طور خود به خود تمام یا بخشی از شنوایی خود را ظرف یک تا دو هفته بهبود می بخشند. با این حال، بسیار مهم است که در اسرع وقت به دنبال درمان باشید، زیرا پنجره بازیابی شنوایی حدود دو تا چهار هفته پس از شروع کم شنوایی بسته می شود. پس از آن، کم شنوایی به احتمال زیاد دائمی و غیر قابل برگشت خواهد بود. متخصصان و پزشکان ما در کلینیک فوق تخصصی موج با پیشرفته ترین دستگاهها و تست های شنوایی سنجی در این امر مهم در کنار شما هستند و اقدامات لازم را برای شما هموطن عزیز انجام خواهند داد. با مشاورین ما تماس بگیرید.

 

  مشاوره رایگان واتساپ: 09191762203